8 X HIEROP MOET TE LETTEN

Voor een succesvolle workation zijn een aantal dingen belangrijk:

 

1. De timing

Laten de werkdruk en je werkzaamheden het toe dat je naar het buitenland gaat? Mis geen cruciale momenten op kantoor en zorg dat je weer op tijd terug bent voor die face-to-face meeting waar je echt bij moet zijn, of dat belangrijke event wat onder jouw verantwoordelijkheid valt.

 

2. Tijdsverschil

Om efficiënt met je collega’s te kunnen online vergaderen is het niet handig als er veel tijdsverschil is. Vaak is daarom binnen Europa reizen wel zo handig, maar ga je recht naar beneden dan is er met Zuid-Afrika bijvoorbeeld slechts 1 uur tijdsverschil 😉

 

3. Goede wifi

Een stabiele internet-verbinding is cruciaal dus check of er goede wifi is, of zorg dat je een hotspot kunt maken om op terug te vallen. In Europa is de wifi vaak prima in hostels, appartementen en op flexplekken. Buiten Europa kan het handig zijn om daar een sim-kaart te kopen.

 

4. Wees goed bereikbaar

Als je midden in de bergen zit ben je vaak telefonisch slecht bereikbaar. Niet zo handig voor je collega’s, je relaties en voor jezelf. Ben je even slecht bereikbaar, laat je collega’s dat dan tijdig weten. Of zet het bijvoorbeeld in je agenda en e-mailhandtekening.

 

5. Een goede werkplek

Een fatsoenlijk bureau en goede stoel zijn wel zo prettig voor je werkhouding. Ook is een stopcontact in de buurt erg handig.

 

6. Een rustige omgeving

Zorg dat je ongestoord je werk kunt doen en niet een gehorig appartement boekt in de drukste straat van een stad en bent aangewezen op drukke (werk)cafés. Alhoewel je met noise cancelling-koptelefoons ook prima kunt werken.

 

7. Koptelefoon

Niets is vervelender dan je collega’s die je niet goed kunnen verstaan in een meeting door storende achtergrondgeluiden. Of een hele werkruimte die moet meegenieten van jouw werkoverleg.

 

8. De juiste kabeltjes

Vind je het fijn om een scherm aan te sluiten, vergeet dan niet de juiste kabeltjes mee te nemen. Zelf neem ik ook een verloopstukje mee voor een vaste internetkabel voor mijn Apple, just in case.

WERKEN VANUIT HET BUITENLAND