EEN GOEDE WERKPLEK VINDEN

WERKPLEK IN BUITENLAND

Hasta la pasta, op naar het buitenland. Laptop onder je arm en gaan. Je boekt een vliegticket en een verblijf en je bent ready to go. Maar ik hoop dat je wel hebt nagedacht over je werkplek? Want het is geen gewone vakantie. Je gaat werken vanaf een andere locatie en dus moet je daar wat huiswerk voor doen. Dat hoeft niet heel moeilijk te zijn, maar is wel iets wat je vooraf al uitgezocht moet hebben. Of op dag 1 gelijk moet gaan regelen, voor je aan het werk moet, voor de last minute regelaars onder ons. Ik heb je hier een beetje op weg. 

 

Alleen of samen?

Bepaal voor jezelf of je ergens alleen wil zitten of met anderen. Er zijn organisaties die een volledig verzorgde workation of co-living spaces aanbieden, inclusief accommodatie, activiteiten en andere gelijkgestemden. Via die weg kwam ik er zelf ook achter dat Valencia een geweldige stad is voor remote werken.

 

Een hostel kan ook

Je kunt ook zelf een appartement boeken en alleen op pad gaan. Bij mij heeft een goed hostel de voorkeur, met de nadruk op goed. Ik zat in Barcelona in een hostel dat gericht is op werkende reizigers, daardoor is de doelgroep wat ouder en ook overdag aan het werk. Het heeft een eigen kantoorruimte waar ik rustig kon werken en aan het einde van de dag ging ik de stad ontdekken met de nieuwe mensen die ik had ontmoet. Daar word ik zo blij van!

 

Flexwerken

In grote steden zijn veel flexplekken te vinden. Soms betaal je een dagtarief, maar vaak is het voldoende als je wat koffie bestelt of misschien een lekkere lunch. En hoe erg is dat?!

Facebookgroepen

Volg Facebookgroepen voor reizigers en digital nomads. Daar is regelmatig iemand op zoek naar mensen die gezamenlijk een villa willen huren of krijg je tips voor fijne flexplekken. Als je je bestemming invoert en daar digital nomad bij typt, krijg je ongetwijfeld gelijk een hit. Zo volgde ik de groep Digital Nomads Croatia toen ik naar Kroatië ging. 

 

Handige hashtags

Op Instagram volg ik #workation. Zo doe ik wat inspiratie op en sla ik leuke tips op. Ook zijn er veel leuke bloggers en reizigers om te volgen. Dan wil je morgen nog weg! Er zijn veel blogs, websites en Instagrammers die je voor gingen en dus is er veel te vinden over leuke werkplekken overal te wereld. Mijn favoriet? De blogs en het boek Work Hard Travel Harder van ‘Vrije Meid’ Suzanne van Duijn.