PUBLICATIES & GAST-BLOGS

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

AD werkt online_edited_edited.jpg

AD.NL

Overdag werkt Alieke voor haar baas in Nederland, daarna geniet ze van Spanje. 

,,Workation is de samenvoeging van work en vacation, werk en vakantie dus. Steeds meer mensen kennen het begrip, maar nog lang niet iedereen. Eigenlijk komt het er gewoon op neer dat mijn baas in Utrecht, het prima vindt dat ik in de Spaanse zon aan het werk ben. Ik werk op afstand en aan het eind van mijn werkdag doe ik nieuwe indrukken op’’, vertelt Ingerman.

LONELY PLANET

Werken vanuit het buitenland? Een ervaringsdeskundige geeft tips over een "workation". In het buitenland wonen, voor een langere tijd op reis gaan: voor velen klinkt het als een droom. Maar helaas moet er ook geld worden verdiend, dus voor veel mensen in loondienst was het niet haalbaar. Totdat we door de pandemie massaal thuis gingen werken en bleek dat naar kantoor gaan helemaal niet de standaard hoefde te zijn. Alieke Ingerman hakte de knoop door en begon aan een lange workation. Benieuwd of jij straks ook de wereld kunt gaan ontdekken zonder je inkomen op te geven? Alieke vertelt je er alles over. 

lonelyplanet.JPG
NPO 1 radio.jpg

Radio NPO 1 - EO 

Voor de uitzending van De Nacht van EO sprak ik met NPO Radio 1 over mijn workations. Daar mocht ik 60.000 luisteraars vertellen waarom ik remote werk en wat daar nou zo fijn aan is. En ook, waarom ik dat anderen aanbeveel. Ik probeer door mijn ervaringen te delen andere te informeren en enthousiasmeren. Ik vind het geweldig om hiermee andere te inspireren dit ook te doen, of hierover het gesprek ten minste aan te gaan met hun werkgever.

EO - De Nacht vanAlieke Ingerman
00:00 / 09:38
AD Rivierenland in krant_edited.jpg

AD RIVIERENLAND

Overdag is ze druk aan het werk voor haar baas in Utrecht en ’s avond geniet Alieke Ingerman (33) van de Spaanse zon. De eventmanager die opgroeide in Gorinchem daagt anderen uit eens na te denken over een workation. 
Ze groeide op in Gorinchem. Op haar middelbare school stak ze haar handen uit de mouwen voor allerlei festiviteiten en bij de manage waar ze paard reed, deed ze hetzelfde. ,,Ik heb het altijd leuk gevonden om dingen te regelen. Zo ben ik als het ware vanzelf eventmanager geworden. Blijkbaar zit het in me.’’

indebuurt AD workation

AD / INDEBUURT UTRECHT

Utrechter van de Week 

Utrecht missen doet Alieke niet echt, al zit ze heerlijk op haar plek in haar koopappartement in Oog en Al. “Het is een fantastische plek om te wonen, maar ik heb gewoon nooit zoveel last van heimwee. Al vind ik het wel jammer dat ik in Spanje echt winterse momenten als marshmallows roosteren bij een vuurkorf moet missen.” Momenteel past een vriendin op haar huis en verblijft Alieke in Valencia waar ze ontzettend van geniet. “Het is hier echt fantastisch! Het is een hele grote stad, maar het is heel sfeervol.” 

wearetravellers-gastblog_edited_edited.jpg

WEARETRAVELLERS

Op workation terwijl je in loondienst bent? 4 tips om dit te fixen! Lijkt een workation jou ook te gek, maar ben je in loondienst en lijkt dat daarom geen optie? Think again. Mijn advies: Ga nu!

Veel mensen hebben last van een (winter)dip. Het is koud, nat en de corona maatregelen eisen hun tol. Positieve energie is soms ver te zoeken. Een zonnetje kan een mens dan zo goed doen. Überhaupt een change of scenery. Juist nu is een workation ontzettend fijn. Ik heb een aantal vriendinnen die door mijn verhaal nu ook werken vanuit het buitenland en stuk voor stuk zijn ze onwijs blij met hun beslissing om even weg te gaan.

vrije meid blog workation

VRIJE MEID

Op workation in loondienst? Alieke Ingerman (33) bewijst dat het kan. Vanuit Spanje werkt ze voor het Nederlandse bedrijf Frankwatching. Ze schreef hierover een gastblog:

Op dit moment werk ik drie maanden vanuit het zonnige Spanje, mijn werkgever vindt dat prima. Ik was enorm toe aan een change of scenery en wat positieve energie. Zoals bij velen hakte de coronabeperkingen er aardig in en zat ik niet heel lekker in mijn vel. In m’n uppie thuis zitten was ik meer dan zat. Reizen is altijd de manier om vrolijk te worden. Nieuwe culturen ontdekken, andere mensen leren kennen, lekker weer. Allemaal fijne ingrediënten voor een grote glimlach bij mij. Dus adios Nederland, hola Spanje!

Frankwatching workation Spanje

FRANKWATCHING

In loondienst op workation, kan dat?

Het werkend reizen is echt niet alleen voor zzp’ers. Aandacht voor het welzijn van je werknemers staat inmiddels al jaren hoog op de agenda. Want blije mensen presteren beter. Zo simpel is het wel. En als dat betekent dat iemand blij wordt van werken in een warm klimaat, en aan het eind van de dag de laptop dichtklappen om een stad te gaan ontdekken of bergwandeling te maken, why not?!

LinkedIn workation Spanje

LINKEDIN

Vamos! Vandaag vertrek ik voor een paar maanden naar Spanje. ☀️ Dit keer ga ik niet alleen rondreizen, maar heb ik mijn laptop mee. Op workation dus! Mijn fijne werkgever Frankwatching vindt het namelijk goed als we vanuit het buitenland werken. En om echt de tijd te hebben om de Spaanse cultuur te leren kennen en het land te ontdekken mag ik ook tijdelijk minder werken. Lucky me! Het volgende event in februari ben ik weer van de partij. Tot die tijd ga ik genieten van tapas, cultura, salsa en cerveza. En aan mijn Spaans werken. 

(80.000 views)

workation blog Spanje

GIRLS WHO MAGAZINE

Op workation in loondienst? Goed idee! Want niet alleen zzp’ers zijn digital nomads. Dat bewijst Alieke Ingerman (33). Ze werkt voor het Nederlandse Frankwatching, en doet haar werk regelmatig vanuit het buitenland. Zij weet dus als geen ander hoe je werken vanuit het buitenland, in loondienst, aanpakt. In dit artikel vind je Alieke’s tips om een workation voor te bereiden. 

ColumbusTravelMagazine.jpg

COLUMBUS TRAVEL MAGAZINE

Waar klap jij je laptop open? Komen de muren op je af? Denk dan eens na over een workation in het buitenland. Wij vroegen vijf ervaringsdeskundigen naar hun favoriete woon-en-werkadres en hun beste tips. Work hard, play hard! 

Met de laptop onder de Spaanse zon, dat doet Alieke Ingerman. Voor haar werk hoeft ze niet altijd in Nederland te zijn. Een workation is dan ook de ultieme combinatie tussen werken en reizen - een manier om lang en vaak weg te zijn zonder dat je veel vakantiedagen hoeft op te nemen. Tegelijkertijd kun je nieuwe mensen ontmoeten, mooie plekken zien en vreemde culturen; een workation verrijkt je leven. 

Alleen in print magazine
7DTV_AliekeIngerman.JPG

7DTV

Pas geleden hadden we een online overleg en zat ze pottomme lekker op een terrasje in Spanje. Ze was op 'workation'.

Say what? Kom dat maar es uitleggen in de studio van 7DTV. En zo ontstond dit interview. Haar verhaal illustreert dat de tijd dat je als ondernemer je medewerkers blij maakte met een leaseauto voorbij is. Collega's als Alieke willen andere dingen, zoals werken vanuit het buitenland. Haar baas is een werkgever die hiervoor openstaat en op die manier mensen als Alieke aan zich bindt. Voor iedereen met (jonge) mensen op de payroll en voor iedereen die vakantie en werk graag wil combineren is dit een kijktip.

indebuurtUtrechtvervolg.jpg

INDEBUURT UTRECHT

Op workation in Spanje? Utrechtse Alieke doet het én helpt je als jij dit ook wilt doen. 

Eind december spraken we Alieke Ingerman die in loondienst werkt, maar in het buitenland verblijft. Hierover blogt ze actief en aan de positieve reacties die ze daarop krijgt, merkt ze: workations zijn hot! De vragen van mensen die dit ook willen vliegen haar om de oren en daarom heeft ze besloten om een georganiseerde workation te organiseren in Valencia.

Alieke vertelt: “Workations zijn niet alleen voor zzp’ers die als digital nomad de wereld rondreizen, maar ook voor mensen die in loondienst zijn. Steeds meer mensen zien hier de voordelen van."

Frankwatchingartikelworkationn.JPG

FRANKWATCHING

Een tijdje geleden schreef ik mijn eerste artikel op Frankwatching over mijn workation. Dat heb ik geweten! Daar kwamen heel wat reacties op. Ik werk al vanaf november vanuit het zonnige Spanje en heb het hier enorm naar mijn zin. Ik geef jullie graag een update hoe het werken vanuit het buitenland bevalt en beantwoord hieronder de meestgestelde vragen: 

1. Waarom zou je op workation willen? 2. Zeg je tegen je baas dat je weg bent? 3. Hoe ga je het gesprek met je werkgever aan? 4. Hoe stippel je je reis uit? 5. Hoe vind je een geschikt verblijf voor je workation? 6. Zijn hostels nog leuk voor dertigers?

onvz logo (1).png

ONVZ Zorgverzekeraar

Tijdelijk een andere werkplek op workation. 1 of 2 weken op een andere plek werken, ergens in Nederland of in het buitenland, waar men hun normale taken uitvoert net als thuis. Een workation is onder werknemers en werkgevers nog niet zo vanzelfsprekend, maar de waarde van remote working wordt steeds duidelijker, zegt ook Alieke Ingerman van Working Remotely: ‘Het is belangrijk dat je personeel goed in zijn vel zit.’